Ergin Aslan:
Beşiktaş şu anda sarı alarm seviyesinde değil; durum çok daha ciddi. Takım net bir şekilde kırmızı alarm veriyor. Bu kırmızı alarm düğmesine kim basacaksa – teknik direktör mü, başkan mı, yönetici mi – artık harekete geçilmeli. Durum öyle hafife alınacak gibi değil; sirenler çalmalı.
Nevzat Demir Tesisleri'nde de bu sirenler yankılanmalı. Çünkü Beşiktaş için Avrupa kupalarına katılamamak kabul edilemez bir senaryo. Şu an ligde 8 maç kaldı. Takım, mevcut form grafiğiyle bu 8 maçın hepsini de kazanamayabilir, 5’ini kazanabilir, hatta daha azını da. Böylesine belirsizliklerle dolu bir ortamda yol yürünemez. Beşiktaş’ın işini artık garantiye alması gerekiyor.
Bu noktada oyunculara yeni bir yetenek kazandıramazsınız. Artık yapılması gereken şey nettir: Nevzat Demir’in kapısı, tam anlamıyla bir askeri nizamiye kapısı gibi işlemeli. Kim olacaksa – başkan, hoca, yönetim – orada önümüzdeki iki ayın planı gün gün, saat saat hazırlanmalı. İzin günleri de bu plana dahil edilmeli. Artık iki günlük izinler, boş geçilen antrenmanlar yok. Bu dönem tam konsantrasyon gerektiriyor. Sahada daha çok koşulmalı, daha fazla mücadele edilmeli, fiziksel olarak daha fazla yük koyulmalı. Başka çıkış yolu yok.
Bu gerçekleri kimse açık açık söyleyemez, söylese de kolay kolay kabul ettiremez. Fenerbahçe ve Galatasaray'a göre kadro derinliğinin gerisinde olunduğu zaten ortada. Kimse Beşiktaş’tan şampiyonluk ya da ilk iki sıra beklemiyordu, bu da tamam. Ancak bir zahmet üçüncülük hedeflenmeli. O da olmazsa en azından dördüncülük yakalanmalı.
duhuliye.com
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR..