İşte Çağlayan Tuğal'ın açıklamaları:

“Tesislerimizin yenileme çalışmalarına sezon bitmeden başladık. Başkanımız Hasan Arat, o kadar müthiş bir yönetim kurulu oluşturdu ki herkes kendi işinde çok iyi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri harika bir tesis. Nevzat Demir’e teşekkür ediyorum. Üç tane antrenman sahamız var. Göreve gelir gelmez, tesislerimizle ilgili neler yapılabilir konusunda çalışmaya başladım. U-19 Akademi Takımımızın çalıştığı üç numaralı saha çok kötü durumdaydı. Birinci sahanın bakımları yapılmış ama değişiklik yapılmamış. Bu konuya büyük bir finans ayırdık. Şu anda takımımızın aynı niteliklere sahip dört sahası var. BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde spor salonu epey eskimişti. Yurt dışındaki bağlantılarımızla beraber çalışma yaptık. Finansını Asbaşkanımız Onur Göçmez karşıladı. Eski malzemeleri diğer şubelerimize gönderdik. Mutfağımızı yeniledik. Tesisimize soğuk oda ve buzhane kurduk. Yaşam alanlarıyla ilgili çalışmalar yaptık.

BJK Fulya Hakkı Yeten Tesisleri’de altyapı takımlarımız ve kadın futbol takımımız çalışıyor ve maç oynuyor. Işıklandırma zayıftı. Yönetim Kurulu Üyemiz Yalçın Ayaydın ışıklandırma işini üstlendi. Spor salonumuzu yeniledik. Altyapıya çok önem veriyoruz. Tribün olan yere bina yapıyoruz. Oyuncularımızı üst düzey şartlarda ikamet ettirebileceğiz. Altyapıdan daha fazla oyuncu A takıma kazandırmak için tesisimizin şartlarını iyileştiriyoruz.

Şan Ökten Tesisleri yıkılmıştı. Eylül ayında spor okulu inşa etmek için temel atacağız. Kapalı basketbol sahası, yüzme havuzu, konferans salonu olan bir okul olacak.

BJK Plaza’da kulübümüze ait iki bina var. B blokta deprem riski olduğunu biliyorduk. Altyapı ve statik projeleri yapıldı. Depreme karşı güçlendirme yapılacak. Bunun ardından kullanılabilir evler yapacağız. Bu da kulübümüze önemli bir gelir sağlayacak.

Beşiktaş, eskiden BJK Plaza C bloktan yönetilirdi. Yönetim olarak yıl sonuna gelmeden oraya taşınmış olacağız.

Hem takımı geliştirmeye çalışıyoruz hem de tesislerimizi yenilemek için yatırımlar yapıyoruz. Kaan Şakul insan üstü çalışarak bir şekilde işin finans boyutunu hallediyor.

Tüpraş Stadyumu ile ilgili iyileştirme için araştırma yaptık. Membranın garanti süresi on yıl olmasına rağmen üretici firma bilgileri dışında sponsor ismi yazıldığı için işlem yapmıyor. Çatı yenilemesi için iki firmayla görüştük. Martı gagasına on beş yıl dayanıklı değiştirme garantisiyle Fransız bir firmayla anlaştık. Yeni malzeme akustiği tutabilecek ve yansıtabilecek bir malzeme. Ağustos sonuna kadar çatı tamamen yenilenmiş olacak. Çatıyla tribün arasındaki boşluk kapatılacak.

Stadımızın saha zemini sezon sonuna doğru iyice kötüleşmişti. Hibrit sistemin her yıl yapılması gerekiyordu ama yapılmamış. Zemin sıyrıldı. Köklerin donmamasını sağlayan sistem elden geçti. Rulo çim serildikten sonra hibrit makineleri çalıştı. 15 gün sulama ve bakım yapılacak. İlk maçımızı müthiş bir zeminde oynayacağız. Eylül ayına kadar UEFA standartlarında ışıklandırmaya sahip olacağız. Enerji giderimiz yarı yarıya azalacak. Yıl bitmeden şov robot aydınlatma sistemini hayata geçireceğiz. Taraftarlarımıza görsel şölen sunacağız.

Kara duvarla ilgili ilk başvuruda bulunan kulüp biziz. Bakanlıktan onay aldık ve bizi İçişleri Bakanlığı’na gönderdiler. Orada inceleme yapılıyor. Pozitif bir karar çıkarsa TFF’ye gideceğiz. Koltuklar kalkarsa seyirci kapasitesi 9 bin kişi artacak. Onay gelirse dört hafta içinde kara duvar hazır olur.

Çim ve sahalar bizim önceliğimiz. Türkiye’de ilk defa bir kulüp sahalarını uydudan denetliyor. Neresi fazla sulanmış, nerede gübre eksik görebiliyoruz. Uydudan dataları alıp anlaşmalı olduğumuz firmaya bilgileri gönderiyoruz.”

Duhuliye.com