Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, evinde konuk ettiği Galatasaray'ı 2-1'lik skorla mağlup etti.
Bu sonuç sadece Beşiktaş için değil, aynı zamanda Süper Lig tarihinde büyük bir anlam taşıyor.
Zira, Galatasaray namağlup olarak ligde yoluna devam ediyordu.
Sarı kırmızılıların lig maratonunun sonuna yaklaştığı maç takviminde en zorlu maçlardan bir tanesi Beşiktaş derbisiydi.
Siyah beyazlılar derbiyi 2-1 kazanarak sadece 3 puan almadı.
Beşiktaş, Galatasaray'ın bu sezon Süper Lig'deki ilk yenilgisini tattırarak, sarı-kırmızılı ekibin uzun süredir devam eden yenilmezlik serisini sona erdirdi.
Beşiktaş, Süper Lig'deki bu tarihi zaferle, namağlup şampiyonluk unvanını sürdürmeyi başardı.
Süper Lig tarihinde namağlup şampiyonluk kazanan tek takım olan Beşiktaş, bu unvanını bir kez daha pekiştirmiş oldu.
Derbide sahaya dönecek olursak...
Beşiktaş'ın galibiyetinin başrolünde, bu sezon gösterdiği performansla adından sıkça söz ettiren Rafa Silva vardı.
Portekizli oyuncu, hem golüyle hem de genel oyunuyla Beşiktaş'a derbide önemli bir katkı sağladı.
Silva'nın sahada gösterdiği etki, yalnızca hücumda değil, orta alanda da takımının oyununu yönlendiren bir rol üstlenmesine olanak tanıdı.
Maçın en önemli anlarından biri, Silva'nın Galatasaray ağlarını sarsarak Beşiktaş'ı öne geçirmesiydi.
Portekizli yıldız 70 metre sürdüğü topla inanılmaz bir gole imza attı.
Rafa Silva'ya şapka çıkarıyorum.
Beşiktaş'ta bir Portekizli daha sahanın en iyilerindendi.
Maç boyunca Gedson Fernandes de dikkat çeken bir başka isim oldu.
Orta sahada hem savunmaya hem de hücuma yaptığı katkılarla takımının dengesini sağlayan Fernandes, hem top kazandı hem de rakip yarı alanda etkili paslar vererek Beşiktaş'ın oyununu organize etti.
Onun performansı, Beşiktaş'ın üstünlük kurmasında büyük rol oynadı.
Başarılı futbolcu takımının ikinci golünü kaydederek galibiyeti getiren gole imza attı.
Galatasaray tarafına gelince...
Galatasaray derbide hücumda en büyük kozunu Victor Osimhen üzerinden kullandı.
Nijeryalı golcü, Beşiktaş savunmasını zorlayan pozisyonlar oluşturmaya çalıştı ancak savunmada Beşiktaş, özellikle Emirhan'ın müthiş performansıyla Osimhen'e etkili fırsatlar vermedi.
Galatasaray'ın hücum planı Osimhen'e dayalı olsa da, Beşiktaş'ın defansı buna karşılık vererek bu planı boşa çıkarmayı başardı.
Kanatlardan etkili gelmek isteyen Galatasaray'ın 10 kişi kalması bana göre sarı kırmızılıların tüm planlarını alt üst etti.
Galatasaray maçı kazanmayı bana göre hak etmedi.
MAÇIN SÜRPRİZİ
Ole Gunnar Solskjaer'in Immobile'yi derbide yedek soyundurması bana göre maçın sürpriziydi.
Hatta sahaya forvetsiz çıkması da cabası...
Ne olacağını sahada merak ederken hızlı çıkışlarla oynanan oyun forvetsiz olsa da bana keyif verdi.
Rafa Silva, Muçi, Gedson Fernandes'in topla hızlı çıkışları siyah beyazlıların en büyük kozuydu.
Galatasaray'ı çok zorladılar...
Solskjaer'i önce Immobile'yi kesmesinden ötürü, daha sonra da başardığı oyun taktik anlayışıyla derbiyi kazanmasından dolayı tebrik ediyorum.
Okan Buruk'u mat etti.
Akşam/ Burak Çolo
HABER1903 farkını yaşamak için İNDİR.